Substancje słodzące (strona 5 z 6)

Syrop glukozowo-fruktozowy - charakterystyka i zastosowanie

Syrop glukozowo-fruktozowy - charakterystyka i zastosowanie

Ewa Rycerz Ewa Rycerz
Co to jest sacharoza?

Co to jest sacharoza?

Trehaloza – właściwości i zastosowanie

Trehaloza – właściwości i zastosowanie

Magdalena Bury Magdalena Bury
Co się stanie, gdy będziesz jadł 40 łyżeczek cukru dziennie?

Co się stanie, gdy będziesz jadł 40 łyżeczek cukru dziennie?

Sylwia Stachura Sylwia Stachura
Cukrowy detoks. Jak pokonać uzależnienie od cukru?

Cukrowy detoks. Jak pokonać uzależnienie od cukru?

Sylwia Stachura Sylwia Stachura
Poznaj erytrytol – cukier bez kalorii
GALERIA

Poznaj erytrytol – cukier bez kalorii

Kornelia Ramusiewicz-Osypowicz Kornelia Ramusiewicz-Osypowicz
Miód szkodzi jak cukier. Nie powinniśmy nim słodzić

Miód szkodzi jak cukier. Nie powinniśmy nim słodzić

Dorota Krupińska-Ziętkowska Dorota Krupińska-Ziętkowska
Erytrytol – charakterystyka, wady, wpływ na zęby

Erytrytol – charakterystyka, wady, wpływ na zęby

Magdalena Bury Magdalena Bury
Co się dzieje z organizmem, gdy jesz za dużo cukru?
GALERIA

Co się dzieje z organizmem, gdy jesz za dużo cukru?

Sylwia Stachura Sylwia Stachura
Cukier rafinowany żywi komórki nowotworowe

Cukier rafinowany żywi komórki nowotworowe

Agnieszka Gotówka Agnieszka Gotówka
Ksylitol, czyli cukier brzozowy
GALERIA

Ksylitol, czyli cukier brzozowy

Zawartość cukru w owocach

Zawartość cukru w owocach

Cukier Muscovado – zdrowszy zamiennik zwykłego cukru

Cukier Muscovado – zdrowszy zamiennik zwykłego cukru

Sylwia Stachura Sylwia Stachura
Substancje słodzące

Substancje słodzące