7 z 9Develey Vegan Majo
W związku z tym, że coraz więcej osób świadomie rezygnuje z jedzenia mięsa i produktów odzwierzecych, dosyć dużą popularnością cieszą się ostatnio majonezy wegańskie.
Producenci reklamują ten majonez jako: "Niepowtarzalna kompozycja starannie dobranych składników z troską o środowisko naturalne. Gęsty, kremowy o pełnym, bogatym smaku i idealnej majonezowej konsystencji, bez zbędnych dodatków, w zgodzie z wartościami, które pielęgnujesz. Produkt BEZGLUTENOWY i BEZ wszelkich barwników, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących. Źródło Omega-3".
- W majonezach wegańskich z założenia nie ma jaj, ale to nie oznacza, że powinny być one przepełnione skrobią modyfikowaną, gumą ksantanową czy błonnikiem. To są tzw. zapychacze, które niewiele wnoszą do jakości produktu - tłumaczy Kinga Głaszewska.
W produkcie marki Develey oprócz skrobi kukurydzianej znajdziemy także EDTA.
Zobacz także: Jak przygotować domowy majonez