5 z 7Detoks z wykorzystaniem zielonych warzyw i owoców
W trakcie zielonego detoksu spożywamy głównie warzywa i owoce w tym kolorze. Dzień zaczynamy od koktajlu, do którego przygotowania wykorzystujemy takie superfoods jak spirulina, chlorella czy młody jęczmień.
Lista składników na zielony koktajl:
- łyżka jednego z wyżej wymienionych superfoods,
- jabłko,
- banan,
- kawałek imbiru o długości 1 centymetra,
- sok wyciśnięty z pomarańczy,
- 150 ml wody.
Sposób przygotowania:
Obieramy ze skórki banana i imbir. Wrzucamy składniki stałe i sypkie do kielicha blendera, wlewamy sok z pomarańczy i wodę. Miksujemy. Gotowe!
Ten koktajl pijemy również na drugie śniadanie i w ramach podwieczorku.
Natomiast na obiad i kolację są przewidziane warzywa przygotowane na parze albo na surowo (w postaci sałatki skropionej sokiem z cytryny i oliwą z oliwek).
Zobacz także: Te produkty jej nie służą. Gdy zaczyna boleć, może być już za późno