6 z 7Detoks z wykorzystaniem bulionu z warzyw
Ten sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn dedykowany jest osobom, które podejmują tę próbę po raz kolejny. Jest to metoda wymagająca, której może towarzyszyć uczucie głodu. Polega na piciu w ciągu dnia wyłącznie wywaru warzywnego (spożywamy go 6 razy, co 3 godziny). Jednorazowo możemy przyjąć 300 ml.
Wywar z warzyw (powinny pochodzić z upraw ekologicznych) nie tylko usunie szkodliwe substancje, ale i nawodni organizm. Ponadto dostarczy cennych składników mineralnych, takich jak wapń, potas i magnez.
Przepis na bulion warzywny
Lista składników:
- 3 litry gorącej wody,
- 2 pęczki włoszczyzny: 2 pory, seler, 6 marchewek, 6 pietruszek, 2 cebule.
Sposób przygotowania:
Kroimy wszystkie warzywa w kawałki. Smażymy cebulę w łupinie na patelni do momentu, aż się zrumieni. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i jeszcze przez chwilę podsmażamy, cały czas mieszając. Wlewamy wodę i przyprawiamy. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż warzywa zmiękną. Na 10 minut przed zakończeniem gotowania możemy dodać natkę pietruszki lub jarmuż, które dodadzą wywarowi aromatu.
Zobacz także: Prowadzisz zdrowy styl życia? To za mało, żeby uniknąć raka. Nowe wyniki badań