2 z 7Pieczywo paczkowane i gotowe drożdżówki z owocami
Paczkowane pieczywo na pierwszy rzut oka wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Chleb tostowy w folii czy zapakowane maślane bułeczki mają długi termin przydatności do spożycia, a po otwarciu opakowania przez długi czas zachowują swoje właściwości smakowe. Dzieje się tak dlatego, ponieważ są nafaszerowane konserwantami, spulchniaczami i innymi chemicznymi dodatkami.
Jeśli decydujesz się na kupno pieczywa w dyskoncie musisz też wiedzieć, że zwykle jest to pieczywo częściowo mrożone i dopiekane ma miejscu. Jeśli chcesz mieć pewność, że pieczywo, które kupujesz jest świeże, lepiej udaj się do sprawdzonej piekarni.
Podobnie rzecz ma się ze słodkimi drożdżówkami. Znajduje się w nich niewiele wsadu owocowego, który zwykle konsystencją przypomina przesłodzony żel. Owoców w takiej drożdżówce jest zaledwie kilka procent (jeśli mamy szczęście).
Zobacz też: Woda z cytryną? Zastanów się dwa razy. Można zniszczyć sobie zęby