Tego Jennifer Lopez nigdy nie je. Zaskakujący wybór piosenkarki
Jennifer Lopez ma 53 lata, a wciąż wiele osób zazdrości jej doskonałej formy. Okazuje się, że aktorka przestrzega specjalnej diety, w której nie brakuje jej ulubionego składnika, czyli ciastek. Słodycze są bowiem jedną z największych słabości artystki, ale nigdy nie wpłynęły negatywnie na jej sylwetkę. Jak to możliwe?
1. Dieta Jennifer Lopez
Jennifer Lopez to aktorka, piosenkarka i tancerka, która zyskiwała popularność już od nastoletnich lat. Artystka zwraca ogromną uwagę na zdrowy tryb życia, by jak najdłużej cieszyć się dobrą formą i zgrabną sylwetką. Korzysta z usług prywatnego kucharza, Kelvina Fernandeza, ale w jej jadłospisie nie brakuje produktów dostępnych dla każdego z nas.
1.1. Smoothie o poranku
Codziennie rano Jennifer wypija szklankę owocowego koktajlu przygotowanego na bazie odżywki białkowej, jogurtu greckiego i sezonowych owoców, na przykład truskawek i malin. Całość doprawiona jest odrobiną miodu, cynamonu i soku z cytryny.
Tak przygotowany napój to poranna dawka witamin i źródło energii. Dodatkowo smoothie jest łatwe do zrobienia i można spożywać je nawet podczas jazdy samochodem.
1.2. Duża ilość wody
Piosenkarka zwraca uwagę na ilość wypijanej wody, pilnując, by codziennie opróżnić minimum siedem szklanek, co daje łącznie 1,75 l. Jeden z trenerów Jennifer Lopez przyznał, że artystka z samego rana wypija dodatkowo wodę z sokiem z cytryny na rozpoczęcie dnia.
1.3. Białko w diecie
Aktorka korzysta zarówno z roślinnych, jak i zwierzęcych źródeł białka, by dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Zwykle wybiera drób i spożywa go 3-4 razy w tygodniu. Na jej talerz rzadko trafia wołowina, a jeżeli już to z ekologicznego chowu. Lopez nie zapomina również o korzyściach płynących z jedzenia orzechów.
1.4. Niechęć do łososia
Jennifer Lopez bardzo często je ryby, ze względu na ich cenny skład i walory smakowe. Sięga po większość gatunków, choć jej ulubione ryby to halibut, dorsz i okoń morski. Okazuje się, że artystka nigdy nie je łososia, nie jest w stanie zaakceptować konsystencji i smaku tej ryby.
1.5. Kolorowy talerz
Zdrowa dieta powinna obfitować w warzywa, najlepiej świeże i sezonowe. Jennifer Lopez przestrzega tej zasady, choć rzadko spożywa marchew i kukurydzę ze względu na dużą ilość naturalnie występujących cukrów. Piosenkarka nie jest natomiast fanką owoców, ale spożywa je względu na korzystny skład i właściwości zdrowotne.
1.6. Słabość do słodyczy
Jennifer Lopez ma ogromną słabość do słodyczy. Przyznała, że w trakcie pracy nad filmem "Matka" jadła jedno lub dwa ciastka dziennie. Najczęściej wybiera ciasteczka z kawałkami czekolady przygotowane samodzielnie w domu, artystka nazywa je J-cookies.
Gwiazda podkreśla, że najważniejszy jest umiar i w zdrowej diecie jest miejsce na ulubione przekąski, o ile pozostałe dania są pełnowartościowe i zdrowe.
Paula Jakubasik, dziennikarka Wirtualnej Polski
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl