6 z 8Konserwa turystyczna Pamapol
Składniki konserwy Pamapol to: mięso wieprzowe 55 proc., woda, skrobia modyfikowana, błonnik roślinny, białka sojowe, białka mleka, sól stabilizatory: difosforany, trifosforany, polifosforany, czosnek suszony 0,1 proc., hydrolizat drożdżowy, ekstrakty przypraw naturalnych, wzmiacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, substancja konserwująca: azotyn sodu.
- Plus dla konserwy za brak powszechnie stosowanego mięsa oddzielanego mechanicznie! Jednak sama zawartość mięsa jak na konserwę mięsną zostawia wiele do życzenia - jedynie 55 proc. Pozostałe składniki to m.in opisywany wcześniej konserwant azotyn potasu, glutaminian monososodowy - komentuje Joanna Skałecka.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Złodzieje energii. Produkty, przez które jesteś cały czas zmęczony