W PRL-u Polacy się zajadali. Nie wiedzieli, że to krótka droga do miażdżycy i raka
1 z 7Wspomnienia smaków PRL
Wielu z nas z sentymentem wspomina kuchnię z okresu PRL-u. Komponowanie posiłków wymagało w tamtych czasach od gospodyń dużej kreatywności. Od kilku lat dania, które święciły triumfy w czasach PRL wracają do łask.
Powstają lokale, w których możemy zjeść zimne nóżki, tatara, sałatkę jarzynową, a na deser spróbować kremu sułtańskiego czy wuzetki.
Nie wszystkie dania serwowane w PRL-u przeszłyby teraz pozytywnie przez kontrolę dietetyków.
Zobacz galerię i sprawdź, dlaczego niektóre dania z okresu PRL-u uważamy dziś za szkodliwe dla zdrowia.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Dodaj do śniadania. Chronią płuca, oczyszczają z toksyn