Trwa ładowanie...
Zdrowie
Żywienie
Ciąża i Dziecko
Uroda
Aktywność fizyczna
Więcej
Psychologia
Seks
Kakulatory
Ważne tematy
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza lub badanie
Forum
Leki i suplementy
DIETY OD A DO Z
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
KUCHNIA I GOTOWANIE
ODCHUDZANIE
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Substancje słodzące
Substancje słodzące, strona 4
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Indeks glikemiczny
Barwniki i konserwanty
Cukier jest tak samo szkodliwy jak papierosy (WIDEO)
Cukier w diecie
Owocowy deser
Cukier – rola w organizmie, występowanie, ograniczenie
Czym można zastąpić cukier? (WIDEO)
Zalety i… cztery pułapki słodzików
Miód szkodzi jak cukier. Nie powinniśmy nim słodzić
Erytrytol – charakterystyka, wady, wpływ na zęby
Fruktoza – pochodzenie, wpływ na zdrowie, otyłość
Co się dzieje z organizmem, gdy jesz za dużo cukru?
Cukier rafinowany żywi komórki nowotworowe
Ksylitol, czyli cukier brzozowy
Zawartość cukru w owocach
„Cały ten cukier” w reż. D. Gameau - film
„Słodka pułapka” dr Robert H. Lustig od Wydawnictwa Galaktyka – recenzja
37 różnych nazw cukru – na co zwrócić uwagę, czytając etykiety
Dowody na to, że cukier dosłownie może namieszać ci w głowie
Cukier Muscovado – zdrowszy zamiennik zwykłego cukru
Substancje słodzące
Stewia – warto poznać ją bliżej!
Słodziki a zdrowie
Cukier w leczeniu przewlekłych infekcji bakteryjnych
Czy słodziki są bezpieczne?
poprzednia
1
2
3
4
następna