Cukier brązowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Cukier brązowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 380 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,12 g białka,
- 98,1 g węglowodanów,
- 97,0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Cukier brązowy ma w 100 g 0 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Cukier brązowy – jakie ma witaminy?
Cukier brązowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Cukier brązowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0,11 mg witaminy B3,
- 2,30 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Cukier brązowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Cukier brązowy ma w sobie:
- 83,0 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 4,00 mg fosforu,
- 133 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 28,0 mg sodu, 0,03 mg cynku,0,05 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 1,20 µg selenu.
Cukier brązowy - kalorie i wartości odżywcze
" id="5bffb4a17e8afb467a8b5737" name="Cukier brązowy"]
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.