3 z 9Upodobania kulinarne Ryb i Baranów w 2017 roku
Ryby
Wrażliwe i towarzyskie Ryby o artystycznej duszy z ochotą będą odkrywać nowe smaki. Ze wszystkich trendów żywieniowych 2017 roku przypadnie im do gustu poke bowl, która zastępuje dotychczas popularną acai bowl, czyli danie ze zmiksowanych mrożonych jagód acai (należą do grona superfoods, są bogate w antyoksydanty usuwające wolne rodniki i obniżające zły cholesterol) posypanych bakaliami, granolą, orzechami i innych owocami (typowe śniadanie brazylijskie).
Tymczasem poke bowl to danie charakterystyczne dla mieszkańców Hawajów, a rozpowszechnione przez Amerykanów. Na tę potrawę składa się gorący ryż i zimne dodatki: surowa ryba, warzywa i przyprawy (czyli składniki sushi, z tą różnicą, że w przypadku poke bowl ryż jest ciepły). Istnieje wiele wersji tego dania: z makaronem, tofu czy amarantusem.
Baran
Barany potrzebują czasu, aby oswoić się ze zmianami, a jednocześnie nie lubią pozostawać w tyle. Dlatego też możliwe, że niektóre z trendów 2017 roku, które pokochają przedstawiciele innych znaków zodiaku, te osoby zignorują, w tym na przykład jedzenie większych ilości warzyw (w uszach Barana pokarmy roślinne brzmią mniej niż apetycznie).
Oznacza to, że w 2017 roku osoby spod tego znaku mogą przestrzegać dotychczas utrwalonych nawyków lub dążyć do ich poprawy, na przykład przywiązywać większą wagę do regularnego jedzenia śniadań. Dlaczego jest to tak istotne? Rano poziom glukozy jest niski, a jeśli się utrzyma, będziemy zmęczeni, pojawią się problemy ze snem. Śniadanie to inwestycja w sprawność umysłową i fizyczną. Przeciwdziała napadom głodu, usprawnia metabolizm, a my tracimy zbędne kilogramy.
Zobacz też: Zamiast skalpela i drogich kremów. Odmładzają i wygładzają zmarszczki