4 z 9Upodobania kulinarne Byków i Bliźniąt w 2017 roku
Byk
Osoby spod znaku Byka są znane z uporu, co oznacza, że jeśli sobie coś postanowią, osiągną cel. Rok 2017 to dobry czas, by przejść na drogę zdrowego odżywiania i zredukować masę ciała. Mogą zatem zacząć od picia zielonej herbaty po posiłkach, która zwiększa tempo przemiany materii i zmniejsza apetyt (to zasługa kofeiny, witaminy B, polifenoli i katechin). Działa moczopędnie, czym wspomaga proces oczyszczania organizmu z toksyn.
Ponadto napój ten zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów dzięki obecności przeciwutleniaczy (usuwają wolne rodniki), a także stymuluje krążenie. Ma pozytywny wpływ na stan skóry i sprawność umysłową — poprawia koncentrację uwagi i pobudza. Chociaż Byki bywają leniwe, zielona herbata jest bardzo łatwa do przygotowania, więc trudno będzie im znaleźć wymówkę od wprowadzenia tego zdrowego zwyczaju w życie.
Bliźnięta
Kolejne miesiące 2017 roku przyniosą zmiany w sposobie żywienia Bliźniąt. Chociaż dla osób spod tego znaku zodiaku typowa jest częsta zmiana zdania i nastroju, prawdopodobnie kilka panujących trendów wprowadzą do swojej kuchni i podejmą próbę wyjścia poza strefę komfortu.
Możliwe zatem, że skuszą się na poznanie smaków innych kuchni, w tym orientalnych. Gwiazdy wskazują, że może przypaść im do gustu kuchnia indyjska, szczególnie naan, czyli chlebek o kształcie kropli wypiekany z ciasta drożdżowego w glinianym cylindrycznym piecu i serwowany na ciepło jako dodatek do hinduskich dań. Skomplikowana natura Bliźniąt może popchnąć je w stronę eksperymentów kulinarnych.
Zobacz też: Sposób na nowalijki. Tak unikniesz warzyw nafaszerowanych chemią