Substancje rakotwórcze w wędzonym mięsie (WIDEO)
Okazuje się jednak, że naturalnie wędzone wędliny mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia, ze względu na zawarte w nich rakotwórcze substancje smoliste
Okazuje się jednak, że naturalnie wędzone wędliny mogą być niebezpieczne dla naszego zdrowia, ze względu na zawarte w nich rakotwórcze substancje smoliste
Mianem „substancji słodzących" określa się substancje stosowane w celu nadania słodkiego smaku produktom spożywczym. (...) Niektóre substancje powodują biegunki, inne mają poważniejsze skutki uboczne.
Toksyczne są związki, na które się rozkłada. Objawy najczęściej pojawiają się w ciągu pierwszej doby od kontaktu ze słodzikiem.
Suplementy diety Karnityna, bioflawonoidy, ubichinon (koenzym Q10), cholina to przykłady witaminoidów. Witaminoidy mogą być syntetyzowane przez organizm.
Mianem „substancji słodzących" określa się substancje stosowane w celu nadania słodkiego smaku produktom spożywczym. (...) Niektóre substancje powodują biegunki, inne mają poważniejsze skutki uboczne.
Ci ostatni dostali właśnie do ręki nowy argument: udowodniono, że rośliny GMO mogą być toksyczne dla karmionych nimi zwierząt. (...) substancji.
Dawka solaniny, która jest toksyczna dla człowieka wynosi ok. 300 mg. (...) W ciężkich przypadkach w ciągu kilku godzin od spożycia toksycznej dawki może wystąpić uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego, drgawki, śpiączka,...
Ponieważ substancja ta blokuje wchłanianie miedzi i magnezu, uzupełnijmy dietę o nasiona, orzechy i pełnoziarniste produkty.
Jest to substancja toksyczna, powodująca zatrucia pokarmowe. (...) Niestety, ryba ta zawiera toksyczną substancję - tetrodoksynę.
Toksyczne aluminium. Sprawdź, gdzie można je znaleźć Aluminium, oznaczane jako E173, jest sztucznym barwnikiem. (...) Zobacz naszą galerię i sprawdź, gdzie można znaleźć toksyczne aluminium. Na następnym slajdzie obejrzysz...
Pokarmy roślinne zawierają znacznie mniejsze ilości tej substancji. (...) To odkrycie wywołało falę zainteresowań nowo poznaną substancją.
Do stosowania w kuchni najbardziej zalecane są odmiany słodkie, które zawierają najmniej substancji toksycznej, zwanej alkaloidem. (...) Substancje toksyczne w łubinie Po tym, jak w...
Obecność toksycznych związków w żywności jest spowodowana nie tylko zanieczyszczeniem środowiska. (...) Naukowcy z Uniwersytetu w Barcelonie wykazali, że najwięcej substancji zawiera kawa z eksperów kapsułkowych, a najmniej...