Trwa ładowanie...
Zdrowie
Żywienie
Ciąża i Dziecko
Uroda
Aktywność fizyczna
Więcej
Psychologia
Seks
Kakulatory
Ważne tematy
Pytania do lekarzy
Znajdź lekarza lub badanie
Forum
Leki i suplementy
DIETY OD A DO Z
SKŁADNIKI ODŻYWCZE
KUCHNIA I GOTOWANIE
ODCHUDZANIE
PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
Żywienie abcZdrowie.pl
Żywienie
Składniki odżywcze
Składniki odżywcze, strona 4
Wszystkie kategorie
Węglowodany
Lipidy
Białko
Błonnik
Witaminy
Składniki mineralne - makroelementy i mikroelementy
Suplementy diety
Substancje słodzące
Sól
Indeks glikemiczny
Barwniki i konserwanty
Słodziki szkodzą bardziej niż cukier. Możesz znaleźć je nawet w śledziach
Ładunek glikemiczny - co to jest, jak go obliczyć i jak interpretować ładunek glikemiczny posiłków
Ksylitol - charakterystyka, dawkowanie, właściwości, zastosowanie
Owoce mogą zapobiegać cukrzycy. Zaskakujące wyniki badań australijskich naukowców
Barwniki spożywcze szkodzą. Dr Cubała-Kucharska: To żywnościowy teatr cieni
Węglowodany, które pozwolą ci schudnąć
Dwutlenku tytanu zakazany we Francji, w Polsce dodawany na potęgę. To składnik m.in. gum do żucia
Analizujemy skład majonezów. Na co zwracać uwagę?
Badania wykazały, że przetworzone mięso zwiększa ryzyko przedwczesnej śmierci, ale świeże jest dobre dla zdrowia. Nowe badania
Ładowanie węglowodanami - na czym polega i kiedy warto je stosować
Niedobór witaminy A
Difosforany (E 450) - zastosowanie, produkty, wpływ na zdrowie
Inozynian disodowy (E631) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Karmel amoniakalno-siarczanowy ( E150d) - czym jest? Jakie jest jego zastosowanie?
Brąz FK - charakterystyka, skład, zastosowanie, szkodliwość
Annato (E160b)- charakterystyka, w jakich produktach występuje, bezpieczeństwo, normy
Guma ksantanowa- charakterystyka, zastosowanie, bezpieczeństwo
Witamina F – właściwości, występowanie, niedobór i nadmiar
Czerwień koszenilowa (E124) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Więcej niż jedno jajko dziennie podwyższa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2. Kobiety szczególnie narażone
Kwas benzoesowy - charakterystyka, zastosowanie
Kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141) - właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Pirosiarczyn sodu - właściwości, bezpieczeństwo. Gdzie można znaleźć E223?
Guma arabska (E414) - właściwości, zastosowanie w przemyśle, szkodliwość
Nie wyrzucaj ogórków z białym nalotem. To nie jest pleśń
Disacharydy (dwucukry) - występowanie, rodzaje i rola w organizmie
Barwniki w żywności - rodzaje, zastosowanie, bezpieczeństwo
Maltoza – występowanie, właściwości, szkodliwość
Celuloza- co to jest, zastosowanie, w jakich produktach występuje, celuloza jako składnik przetworzonej żywności, szkodliwość
Błonnik - charakterystyka, właściwości, wpływ na zdrowie, źródła błonnika
Witamina B17 - czym jest amigdalina, gdzie występuje, działanie
Aminokwasy egzogenne – co warto o nich wiedzieć?
Sorbitol – właściwości, zastosowanie, skutki uboczne, kosmetyka
Wapń - dziennie zapotrzebowanie, rola, produkty bogate w wapń
Galaktoza i galaktozemia – co warto o nich wiedzieć?
Aspartam - charakterystyka, właściwości, bezpieczeństwo
poprzednia
1
2
3
4
5
…
23
następna