4 z 7Herbata imbirowa
Korzeń imbiru był znany Chińczykom już pięć tysięcy lat temu, kiedy po raz pierwszy został opisany w podręczniku ziołolecznictwa. Od tamtego czasu wciąż zadziwia naukowców swoimi niesamowitymi właściwościami.
Neutralizuje pierwsze objawy przeziębienia, wspomaga proces trawienia, niweluje stany zapalne i wzmacnia odporność. W okresie zwiększonej zachorowalności na grypę, warto włączyć herbatę imbirową do codziennego menu. Dzięki niej możemy zapobiec infekcjom, zanim pojawią się pierwsze objawy osłabienia organizmu.
Plasterki świeżego imbiru można dodawać do zwykłej czarnej herbaty. W aptekach i sklepach zielarskich dostępna jest też herbata imbirowa w torebkach.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz także: Najczęściej ląduje w koszu. Pomoże pozbyć się z kuchni niechcianych insektów