Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 309 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,25 g białka,
- 49,1 g węglowodanów,
- 9,81 g cukrów,
- 4,90 g błonnika.
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego ma w 100 g 9,34 g tłuszczów, w tym:
- 0,27 g tłuszczów nasyconych,
- 5,44 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego – jakie ma witaminy?
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 1,41 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego ma w sobie:
- 60,0 mg wapnia,
- 0,76 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 77,0 mg fosforu,
- 123 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 510 mg sodu, 0,58 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,51 mg manganu i 0 µg selenu.
Bezglutenowy chleb pełnoziarnisty ze skrobi z tapioki i mąki z ryżu brązowego - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.