Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 207 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,70 g białka,
- 44,3 g węglowodanów,
- 4,76 g cukrów,
- 9,70 g błonnika.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii ma w 100 g 2,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,55 g tłuszczów nasyconych,
- 1,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,56 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma witaminy?
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,41 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 3,64 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 95,0 µg witaminy B9,
- 0,28 µg witaminy B12.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii ma w sobie:
- 94,0 mg wapnia,
- 3,19 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 121 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 479 mg sodu, 1,34 mg cynku,0,33 mg miedzi, 0,39 mg manganu i 21,7 µg selenu.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 28 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 207 kcal | 58,7 kcal |
| Białko | 8,70 g | 2,47 g |
| Węglowodany | 44,3 g | 12,56 g |
| Cukier | 4,76 g | 1,35 g |
| Błonnik | 9,70 g | 2,75 g |
| Tłuszcz | 2,50 g | 0,71 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,55 g | 0,16 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 1,08 g | 0,31 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,56 g | 0,16 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 0,50 mg | 0,14 mg |
| Równoważnik folianów | 138 µg | 39,1 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,41 mg | 0,12 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,29 mg | 0,08 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 3,64 mg | 1,03 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,46 mg | 0,13 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,04 mg | 0,01 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 95,0 µg | 26,9 µg |
| Witamina B4 - cholina | 14,60 mg | 4,14 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,28 µg | 0,08 µg |
| Witamina A | 3,00 i.u. | 0,85 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 1,00 µg | 0,28 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 32,0 µg | 9,07 µg |
| Witamina E | 0,19 mg | 0,05 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0,60 µg | 0,17 µg |
| Wapń | 94,0 mg | 26,6 mg |
| Żelazo | 3,19 mg | 0,90 mg |
| Magnez | 23,0 mg | 6,52 mg |
| Fosfor | 121 mg | 34,3 mg |
| Potas | 76,0 mg | 21,5 mg |
| Sód | 479 mg | 136 mg |
| Cynk | 1,34 mg | 0,38 mg |
| Miedź | 0,33 mg | 0,09 mg |
| Mangan | 0,39 mg | 0,11 mg |
| Selen | 21,7 µg | 6,15 µg |
| Woda | 42,9 g | 12,16 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.