Chrupki kukurydziane
1. Chrupki kukurydziane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Chrupki kukurydziane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 538 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,17 g białka,
- 56,9 g węglowodanów,
- 0,27 g cukrów,
- 4,00 g błonnika.
Chrupki kukurydziane ma w 100 g 33,4 g tłuszczów, w tym:
- 4,33 g tłuszczów nasyconych,
- 9,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 16,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Chrupki kukurydziane – jakie ma witaminy?
Chrupki kukurydziane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 7,23 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,30 µg witaminy K.
Chrupki kukurydziane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,84 mg witaminy B3,
- 12,10 mg witaminy B4,
- 0,19 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Chrupki kukurydziane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Chrupki kukurydziane ma w sobie:
- 138 mg wapnia,
- 1,20 mg żelaza,
- 72,0 mg magnezu,
- 194 mg fosforu,
- 144 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 514 mg sodu, 1,29 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,33 mg manganu i 7,60 µg selenu.
4. Chrupki kukurydziane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 538 kcal | 151 kcal |
Białko | 6,17 g | 1,73 g |
Węglowodany | 56,9 g | 15,93 g |
Cukier | 0,27 g | 0,08 g |
Błonnik | 4,00 g | 1,12 g |
Tłuszcz | 33,4 g | 9,34 g |
Tłuszcze nasycone | 4,33 g | 1,21 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,13 g | 2,56 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 16,44 g | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |