Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony)
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 85,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,73 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,11 g tłuszczów nasyconych,
- 0,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) – jakie ma witaminy?
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,2,00 µg RAE witaminy A, 0,67 mg witaminy E,24,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,34 mg witaminy B3,
- 79,7 mg witaminy B4,
- 0,36 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 2,31 µg witaminy B12.
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 0,20 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 345 mg fosforu,
- 289 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 372 mg sodu, 0,39 mg cynku,0,02 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 28,0 µg selenu.
Dorsz pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso (może być wcześniej mrożony) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 90 g (1 filet) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 85,0 kcal | 76,5 kcal |
| Białko | 18,73 g | 16,86 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 0,50 g | 0,45 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,11 g | 0,10 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,09 g | 0,08 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,18 g |
| Cholesterol | 57,0 mg | 51,3 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 8,00 µg | 7,20 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,04 mg | 0,03 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,06 mg | 0,05 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 1,34 mg | 1,21 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,36 mg | 0,33 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,14 mg | 0,12 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 8,00 µg | 7,20 µg |
| Witamina B4 - cholina | 79,7 mg | 71,7 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,31 µg | 2,08 µg |
| Witamina A | 7,00 i.u. | 6,30 i.u. |
| Witamina A | 2,00 µg RAE | 1,80 µg RAE |
| Retinol | 2,00 µg | 1,80 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,67 mg | 0,60 mg |
| Witamina D | 0,60 µg | 0,54 µg |
| Witamina D | 24,0 i.u. | 21,6 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 10,00 mg | 9,00 mg |
| Żelazo | 0,20 mg | 0,18 mg |
| Magnez | 24,0 mg | 21,6 mg |
| Fosfor | 345 mg | 311 mg |
| Potas | 289 mg | 260 mg |
| Sód | 372 mg | 335 mg |
| Cynk | 0,39 mg | 0,35 mg |
| Miedź | 0,02 mg | 0,02 mg |
| Mangan | 0,02 mg | 0,01 mg |
| Selen | 28,0 µg | 25,2 µg |
| Woda | 80,3 g | 72,3 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.