Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 216 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0,06 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 12,37 g tłuszczów, w tym:
- 3,45 g tłuszczów nasyconych,
- 4,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C,174 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 5,39 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 27,0 µg witaminy B9,
- 0,79 µg witaminy B12.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,53 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 144 mg fosforu,
- 163 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 1,98 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 15,90 µg selenu.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 216 kcal | 184 kcal |
| Białko | 24,5 g | 20,8 g |
| Węglowodany | 0,06 g | 0,05 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 12,37 g | 10,52 g |
| Tłuszcze nasycone | 3,45 g | 2,93 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 4,82 g | 4,10 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 2,70 g | 2,30 g |
| Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
| Witamina C | 0,50 mg | 0,43 mg |
| Równoważnik folianów | 27,0 µg | 23,0 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,05 mg | 0,04 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,20 mg | 0,17 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 5,39 mg | 4,58 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,80 mg | 0,68 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,22 mg | 0,19 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 27,0 µg | 23,0 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,79 µg | 0,67 µg |
| Witamina A | 579 i.u. | 492 i.u. |
| Witamina A | 174 µg RAE | 148 µg RAE |
| Retinol | 174 µg | 148 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 14,00 mg | 11,90 mg |
| Żelazo | 1,53 mg | 1,30 mg |
| Magnez | 19,00 mg | 16,15 mg |
| Fosfor | 144 mg | 122 mg |
| Potas | 163 mg | 139 mg |
| Sód | 66,0 mg | 56,1 mg |
| Cynk | 1,98 mg | 1,68 mg |
| Miedź | 0,07 mg | 0,06 mg |
| Mangan | 0,03 mg | 0,03 mg |
| Selen | 15,90 µg | 13,52 µg |
| Woda | 64,0 g | 54,4 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.