Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso)
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) ma w 100 g 9,63 g tłuszczów, w tym:
- 4,05 g tłuszczów nasyconych,
- 3,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 5,81 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,88 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,01 µg witaminy B12.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 2,05 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 207 mg fosforu,
- 318 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 80,0 mg sodu, 5,14 mg cynku,0,15 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 11,00 µg selenu.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.