Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 294 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 20,9 g tłuszczów, w tym:
- 8,83 g tłuszczów nasyconych,
- 8,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E,2,00 i.u. witaminy D oraz 4,60 µg witaminy K.
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 6,66 mg witaminy B3,
- 93,7 mg witaminy B4,
- 0,66 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 2,55 µg witaminy B12.
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,88 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 188 mg fosforu,
- 310 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 4,46 mg cynku,0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,4 µg selenu.
Gotowana jagnięcina (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 294 kcal | 250 kcal |
| Białko | 24,5 g | 20,8 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 20,9 g | 17,80 g |
| Tłuszcze nasycone | 8,83 g | 7,51 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 8,82 g | 7,50 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 1,51 g | 1,28 g |
| Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 18,00 µg | 15,30 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,10 mg | 0,09 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,25 mg | 0,21 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 6,66 mg | 5,66 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,66 mg | 0,56 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,13 mg | 0,11 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 18,00 µg | 15,30 µg |
| Witamina B4 - cholina | 93,7 mg | 79,6 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,55 µg | 2,17 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,14 mg | 0,12 mg |
| Witamina D | 0,10 µg | 0,09 µg |
| Witamina D | 2,00 i.u. | 1,70 i.u. |
| Witamina K | 4,60 µg | 3,91 µg |
| Wapń | 17,00 mg | 14,45 mg |
| Żelazo | 1,88 mg | 1,60 mg |
| Magnez | 23,0 mg | 19,55 mg |
| Fosfor | 188 mg | 160 mg |
| Potas | 310 mg | 264 mg |
| Sód | 72,0 mg | 61,2 mg |
| Cynk | 4,46 mg | 3,79 mg |
| Miedź | 0,12 mg | 0,10 mg |
| Mangan | 0,02 mg | 0,02 mg |
| Selen | 26,4 µg | 22,4 µg |
| Woda | 53,7 g | 45,7 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.