Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso)
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 233 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) ma w 100 g 13,44 g tłuszczów, w tym:
- 5,84 g tłuszczów nasyconych,
- 5,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 4,70 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,56 µg witaminy B12.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 1,90 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 195 mg fosforu,
- 308 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 91,0 mg sodu, 6,65 mg cynku,0,15 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 5,10 µg selenu.
Gotowana łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.