Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso)
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 206 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) ma w 100 g 8,86 g tłuszczów, w tym:
- 3,86 g tłuszczów nasyconych,
- 3,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 109 mg cholesterolu.
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,50 mg witaminy B2,
- 7,68 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,95 µg witaminy B12.
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 2,35 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 246 mg fosforu,
- 188 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 4,30 mg cynku,0,11 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 2,00 µg selenu.
Gotowana mrożona jagnięcina nowozelandzka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.