Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 639 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,42 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej ma w 100 g 66,4 g tłuszczów, w tym:
- 34,8 g tłuszczów nasyconych,
- 26,4 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej – jakie ma witaminy?
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 2,89 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 1,84 µg witaminy B12.
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,11 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 114 mg fosforu,
- 179 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 1,48 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 5,80 µg selenu.
Gotowany tłuszcz z jagnięciny australijskiej - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.