Homar poddany obróbce nawilżającej mięso
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 89,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,00 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 0,86 g tłuszczów, w tym:
- 0,21 g tłuszczów nasyconych,
- 0,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,34 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 146 mg cholesterolu.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,1,00 µg RAE witaminy A, 1,00 mg witaminy E,1,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 1,83 mg witaminy B3,
- 80,9 mg witaminy B4,
- 1,67 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 1,43 µg witaminy B12.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 96,0 mg wapnia,
- 0,29 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 230 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 486 mg sodu, 4,05 mg cynku,1,55 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 73,1 µg selenu.
Homar poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 145 g (1 szklanka) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 89,0 kcal | 129 kcal |
| Białko | 19,00 g | 27,6 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 0,86 g | 1,25 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,21 g | 0,30 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,25 g | 0,37 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,34 g | 0,49 g |
| Cholesterol | 146 mg | 212 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 11,00 µg | 15,95 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,02 mg | 0,03 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,02 mg | 0,03 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 1,83 mg | 2,65 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,67 mg | 2,42 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,12 mg | 0,17 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 11,00 µg | 15,95 µg |
| Witamina B4 - cholina | 80,9 mg | 117 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 1,43 µg | 2,07 µg |
| Witamina A | 4,00 i.u. | 5,80 i.u. |
| Witamina A | 1,00 µg RAE | 1,45 µg RAE |
| Retinol | 1,00 µg | 1,45 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 1,00 mg | 1,45 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 1,00 i.u. | 1,45 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 96,0 mg | 139 mg |
| Żelazo | 0,29 mg | 0,42 mg |
| Magnez | 43,0 mg | 62,4 mg |
| Fosfor | 185 mg | 268 mg |
| Potas | 230 mg | 334 mg |
| Sód | 486 mg | 705 mg |
| Cynk | 4,05 mg | 5,87 mg |
| Miedź | 1,55 mg | 2,25 mg |
| Mangan | 0,07 mg | 0,09 mg |
| Selen | 73,1 µg | 106 µg |
| Woda | 78,1 g | 113 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.