Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 351 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 76,9 g białka,
- 4,17 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy ma w 100 g 0,04 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy – jakie ma witaminy?
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 2,16 mg witaminy B2,
- 0,68 mg witaminy B3,
- 8,40 mg witaminy B4,
- 1,83 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 89,0 µg witaminy B9,
- 0,49 µg witaminy B12.
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy ma w sobie:
- 83,0 mg wapnia,
- 0,23 mg żelaza,
- 67,0 mg magnezu,
- 83,0 mg fosforu,
- 1,042 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,156 mg sodu, 0,15 mg cynku,0,23 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 117 µg selenu.
Jajeczne płatki śniadaniowe o obniżonej zawartości glukozy - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.