Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g)
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 61,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,47 g białka,
- 4,66 g węglowodanów,
- 4,66 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) ma w 100 g 3,25 g tłuszczów, w tym:
- 2,10 g tłuszczów nasyconych,
- 0,89 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 13,00 mg cholesterolu.
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) – jakie ma witaminy?
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C,27,0 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E,2,00 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 0,08 mg witaminy B3,
- 15,20 mg witaminy B4,
- 0,39 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,37 µg witaminy B12.
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) ma w sobie:
- 121 mg wapnia,
- 0,05 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 95,0 mg fosforu,
- 155 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 46,0 mg sodu, 0,59 mg cynku,0,01 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 2,20 µg selenu.
Jogurt naturalny z pełnego mleka (8 g białka w 225 g) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 170 g (1 kubeczek, 180 g) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 61,0 kcal | 104 kcal |
| Białko | 3,47 g | 5,90 g |
| Węglowodany | 4,66 g | 7,92 g |
| Cukier | 4,66 g | 7,92 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 3,25 g | 5,53 g |
| Tłuszcze nasycone | 2,10 g | 3,56 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,89 g | 1,52 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,16 g |
| Cholesterol | 13,00 mg | 22,1 mg |
| Witamina C | 0,50 mg | 0,85 mg |
| Równoważnik folianów | 7,00 µg | 11,90 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,03 mg | 0,05 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,14 mg | 0,24 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,08 mg | 0,13 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,39 mg | 0,66 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,03 mg | 0,05 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 7,00 µg | 11,90 µg |
| Witamina B4 - cholina | 15,20 mg | 25,8 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,37 µg | 0,63 µg |
| Witamina A | 99,0 i.u. | 168 i.u. |
| Witamina A | 27,0 µg RAE | 45,9 µg RAE |
| Retinol | 27,0 µg | 45,9 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 5,00 µg | 8,50 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,06 mg | 0,10 mg |
| Witamina D | 0,10 µg | 0,17 µg |
| Witamina D | 2,00 i.u. | 3,40 i.u. |
| Witamina K | 0,20 µg | 0,34 µg |
| Wapń | 121 mg | 206 mg |
| Żelazo | 0,05 mg | 0,09 mg |
| Magnez | 12,00 mg | 20,4 mg |
| Fosfor | 95,0 mg | 162 mg |
| Potas | 155 mg | 264 mg |
| Sód | 46,0 mg | 78,2 mg |
| Cynk | 0,59 mg | 1,00 mg |
| Miedź | 0,01 mg | 0,02 mg |
| Mangan | 0,00 mg | 0,01 mg |
| Selen | 2,20 µg | 3,74 µg |
| Woda | 87,9 g | 149 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.