Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g)
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 85,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,93 g białka,
- 13,80 g węglowodanów,
- 13,80 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) ma w 100 g 1,25 g tłuszczów, w tym:
- 0,81 g tłuszczów nasyconych,
- 0,34 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) – jakie ma witaminy?
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) to produkt zawierający 0,80 mg witaminy C,12,00 µg RAE witaminy A, 0,02 mg witaminy E,1,00 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 0,11 mg witaminy B3,
- 15,20 mg witaminy B4,
- 0,55 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 0,53 µg witaminy B12.
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) ma w sobie:
- 171 mg wapnia,
- 0,07 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 135 mg fosforu,
- 219 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 0,83 mg cynku,0,01 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 4,90 µg selenu.
Jogurt waniliowy o obniżonej zawartości tłuszczu (11 g białka w 225 g) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 170 g (1 kubeczek, 180 g) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 85,0 kcal | 145 kcal |
| Białko | 4,93 g | 8,38 g |
| Węglowodany | 13,80 g | 23,5 g |
| Cukier | 13,80 g | 23,5 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 1,25 g | 2,13 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,81 g | 1,37 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,34 g | 0,58 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,06 g |
| Cholesterol | 5,00 mg | 8,50 mg |
| Witamina C | 0,80 mg | 1,36 mg |
| Równoważnik folianów | 11,00 µg | 18,70 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,04 mg | 0,07 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,20 mg | 0,34 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,11 mg | 0,18 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,55 mg | 0,94 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,05 mg | 0,08 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 11,00 µg | 18,70 µg |
| Witamina B4 - cholina | 15,20 mg | 25,8 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,53 µg | 0,90 µg |
| Witamina A | 43,0 i.u. | 73,1 i.u. |
| Witamina A | 12,00 µg RAE | 20,4 µg RAE |
| Retinol | 12,00 µg | 20,4 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 2,00 µg | 3,40 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,02 mg | 0,03 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 1,00 i.u. | 1,70 i.u. |
| Witamina K | 0,10 µg | 0,17 µg |
| Wapń | 171 mg | 291 mg |
| Żelazo | 0,07 mg | 0,12 mg |
| Magnez | 16,00 mg | 27,2 mg |
| Fosfor | 135 mg | 230 mg |
| Potas | 219 mg | 372 mg |
| Sód | 66,0 mg | 112 mg |
| Cynk | 0,83 mg | 1,41 mg |
| Miedź | 0,01 mg | 0,02 mg |
| Mangan | 0,00 mg | 0,01 mg |
| Selen | 4,90 µg | 8,33 µg |
| Woda | 79,0 g | 134 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.