Kawa parzona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Kawa parzona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 2,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,30 g białka,
- 0,23 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Kawa parzona ma w 100 g 0 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Kawa parzona – jakie ma witaminy?
Kawa parzona to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Kawa parzona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Kawa parzona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Kawa parzona ma w sobie:
- 2,00 mg wapnia,
- 0,02 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 3,00 mg fosforu,
- 50,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,02 mg cynku,0,01 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 0 µg selenu.
Kawa parzona - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie