Komosa biała gotowana na parze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Komosa biała gotowana na parze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 48,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,06 g białka,
- 7,47 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 5,20 g błonnika.
Komosa biała gotowana na parze ma w 100 g 0,16 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Komosa biała gotowana na parze – jakie ma witaminy?
Komosa biała gotowana na parze to produkt zawierający 4,90 mg witaminy C,194 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Komosa biała gotowana na parze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 0,62 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Komosa biała gotowana na parze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Komosa biała gotowana na parze ma w sobie:
- 349 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 164 mg magnezu,
- 56,0 mg fosforu,
- 1,070 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 4,00 mg sodu, 0,61 mg cynku,0,10 mg miedzi, 1,56 mg manganu i 0 µg selenu.
Komosa biała gotowana na parze - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.