Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 40,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,31 g białka,
- 4,79 g węglowodanów,
- 4,79 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 0,88 g tłuszczów, w tym:
- 0,55 g tłuszczów nasyconych,
- 0,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 4,00 mg cholesterolu.
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C,14,00 µg RAE witaminy A, 0,05 mg witaminy E,1,00 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 0,06 mg witaminy B3,
- 17,70 mg witaminy B4,
- 0,28 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,22 µg witaminy B12.
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 116 mg wapnia,
- 0,05 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 89,0 mg fosforu,
- 151 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 190 mg sodu, 0,42 mg cynku,0,01 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 2,00 µg selenu.
Maślanka o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 245 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 40,0 kcal | 98,0 kcal |
| Białko | 3,31 g | 8,11 g |
| Węglowodany | 4,79 g | 11,74 g |
| Cukier | 4,79 g | 11,74 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 0,88 g | 2,16 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,55 g | 1,34 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,25 g | 0,62 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,03 g | 0,08 g |
| Cholesterol | 4,00 mg | 9,80 mg |
| Witamina C | 1,00 mg | 2,45 mg |
| Równoważnik folianów | 5,00 µg | 12,25 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,03 mg | 0,08 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,15 mg | 0,38 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,06 mg | 0,14 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,28 mg | 0,67 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,03 mg | 0,08 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 5,00 µg | 12,25 µg |
| Witamina B4 - cholina | 17,70 mg | 43,4 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,22 µg | 0,54 µg |
| Witamina A | 47,0 i.u. | 115 i.u. |
| Witamina A | 14,00 µg RAE | 34,3 µg RAE |
| Retinol | 13,00 µg | 31,9 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 1,00 µg | 2,45 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,05 mg | 0,12 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 1,00 i.u. | 2,45 i.u. |
| Witamina K | 0,10 µg | 0,25 µg |
| Wapń | 116 mg | 284 mg |
| Żelazo | 0,05 mg | 0,12 mg |
| Magnez | 11,00 mg | 27,0 mg |
| Fosfor | 89,0 mg | 218 mg |
| Potas | 151 mg | 370 mg |
| Sód | 190 mg | 466 mg |
| Cynk | 0,42 mg | 1,03 mg |
| Miedź | 0,01 mg | 0,03 mg |
| Mangan | 0,00 mg | 0,01 mg |
| Selen | 2,00 µg | 4,90 µg |
| Woda | 90,1 g | 221 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.