Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 520 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,9 g białka,
- 35,7 g węglowodanów,
- 9,28 g cukrów,
- 5,20 g błonnika.
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru ma w 100 g 34,0 g tłuszczów, w tym:
- 5,76 g tłuszczów nasyconych,
- 16,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 9,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru – jakie ma witaminy?
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 9,04 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,27 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 14,60 mg witaminy B3,
- 63,4 mg witaminy B4,
- 1,07 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 60,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 1,90 mg żelaza,
- 170 mg magnezu,
- 369 mg fosforu,
- 669 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 540 mg sodu, 2,80 mg cynku,0,58 mg miedzi, 1,48 mg manganu i 7,50 µg selenu.
Masło orzechowe o gładkiej strukturze, o obniżonej zawartości cukru - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 36 g (2 łyżki) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 520 kcal | 187 kcal |
| Białko | 25,9 g | 9,32 g |
| Węglowodany | 35,7 g | 12,83 g |
| Cukier | 9,28 g | 3,34 g |
| Błonnik | 5,20 g | 1,87 g |
| Tłuszcz | 34,0 g | 12,24 g |
| Tłuszcze nasycone | 5,76 g | 2,07 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 16,16 g | 5,82 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 9,18 g | 3,31 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 60,0 µg | 21,6 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,27 mg | 0,10 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,06 mg | 0,02 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 14,60 mg | 5,26 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,07 mg | 0,38 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,31 mg | 0,11 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 60,0 µg | 21,6 µg |
| Witamina B4 - cholina | 63,4 mg | 22,8 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0 µg | 0 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 9,04 mg | 3,25 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0,60 µg | 0,22 µg |
| Wapń | 35,0 mg | 12,60 mg |
| Żelazo | 1,90 mg | 0,68 mg |
| Magnez | 170 mg | 61,2 mg |
| Fosfor | 369 mg | 133 mg |
| Potas | 669 mg | 241 mg |
| Sód | 540 mg | 194 mg |
| Cynk | 2,80 mg | 1,01 mg |
| Miedź | 0,58 mg | 0,21 mg |
| Mangan | 1,48 mg | 0,53 mg |
| Selen | 7,50 µg | 2,70 µg |
| Woda | 1,20 g | 0,43 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.