Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru w 100 gramach posiada wartość energetyczną 650 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 14,23 g węglowodanów,
- 6,35 g cukrów,
- 7,80 g błonnika.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru ma w 100 g 54,9 g tłuszczów, w tym:
- 10,22 g tłuszczów nasyconych,
- 27,0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 16,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru – jakie ma witaminy?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 8,06 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 16,39 mg witaminy B3,
- 67,4 mg witaminy B4,
- 1,23 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 144 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru ma w sobie:
- 72,0 mg wapnia,
- 2,84 mg żelaza,
- 164 mg magnezu,
- 350 mg fosforu,
- 818 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 292 mg sodu, 3,51 mg cynku,0,76 mg miedzi, 1,98 mg manganu i 9,10 µg selenu.
Masło orzechowe o obniżonej zawartości cukru - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 31 g (2 łyżki) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 650 kcal | 202 kcal |
| Białko | 24,8 g | 7,69 g |
| Węglowodany | 14,23 g | 4,41 g |
| Cukier | 6,35 g | 1,97 g |
| Błonnik | 7,80 g | 2,42 g |
| Tłuszcz | 54,9 g | 17,02 g |
| Tłuszcze nasycone | 10,22 g | 3,17 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 27,0 g | 8,37 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 16,27 g | 5,04 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 144 µg | 44,6 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,12 mg | 0,04 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,12 mg | 0,04 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 16,39 mg | 5,08 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,23 mg | 0,38 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,47 mg | 0,15 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 144 µg | 44,6 µg |
| Witamina B4 - cholina | 67,4 mg | 20,9 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0 µg | 0 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 8,06 mg | 2,50 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0,60 µg | 0,19 µg |
| Wapń | 72,0 mg | 22,3 mg |
| Żelazo | 2,84 mg | 0,88 mg |
| Magnez | 164 mg | 50,8 mg |
| Fosfor | 350 mg | 109 mg |
| Potas | 818 mg | 254 mg |
| Sód | 292 mg | 90,5 mg |
| Cynk | 3,51 mg | 1,09 mg |
| Miedź | 0,76 mg | 0,24 mg |
| Mangan | 1,98 mg | 0,61 mg |
| Selen | 9,10 µg | 2,82 µg |
| Woda | 1,93 g | 0,60 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.