Mrożona tarta z indykiem – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Mrożona tarta z indykiem w 100 gramach posiada wartość energetyczną 176 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,50 g białka,
- 17,70 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Mrożona tarta z indykiem ma w 100 g 8,80 g tłuszczów, w tym:
- 2,88 g tłuszczów nasyconych,
- 3,46 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 16,00 mg cholesterolu.
Mrożona tarta z indykiem – jakie ma witaminy?
Mrożona tarta z indykiem to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Mrożona tarta z indykiem zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Mrożona tarta z indykiem – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Mrożona tarta z indykiem ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 1,00 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 350 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Mrożona tarta z indykiem - kalorie i wartości odżywcze
" id="5bffb4e57e8afb467a8b5925" name="Mrożona tarta z indykiem"]
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.