Olej migdałowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Olej migdałowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 884 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Olej migdałowy ma w 100 g 100 g tłuszczów, w tym:
- 8,20 g tłuszczów nasyconych,
- 69,9 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 17,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Olej migdałowy – jakie ma witaminy?
Olej migdałowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 39,2 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 7,00 µg witaminy K.
Olej migdałowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0,40 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Olej migdałowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Olej migdałowy ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 0 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Olej migdałowy - kalorie i wartości odżywcze
" id="5bffb2867e8afb467a8b46c8" name="Olej migdałowy"]
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie