Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania)
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 884 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) ma w 100 g 100 g tłuszczów, w tym:
- 16,90 g tłuszczów nasyconych,
- 46,2 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 32,0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) – jakie ma witaminy?
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 15,69 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0,70 µg witaminy K.
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0,10 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 0,03 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0,01 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania) - kalorie i wartości odżywcze
" id="5bffb2837e8afb467a8b46a7" name="Olej z orzechów ziemnych (do sałatek lub gotowania)"]
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.