Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 432 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,50 g białka,
- 72,4 g węglowodanów,
- 7,29 g cukrów,
- 3,60 g błonnika.
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu ma w 100 g 12,10 g tłuszczów, w tym:
- 2,10 g tłuszczów nasyconych,
- 3,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 1,00 mg cholesterolu.
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 21,4 mg witaminy C,44,0 µg RAE witaminy A, 4,25 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,54 mg witaminy B1,
- 0,61 mg witaminy B2,
- 7,14 mg witaminy B3,
- 13,70 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,71 mg witaminy B6,
- 97,0 µg witaminy B9,
- 2,14 µg witaminy B12.
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 357 mg wapnia,
- 1,28 mg żelaza,
- 41,0 mg magnezu,
- 357 mg fosforu,
- 286 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 847 mg sodu, 2,14 mg cynku,0,09 mg miedzi, 0 mg manganu i 9,60 µg selenu.
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 28 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 432 kcal | 122 kcal |
| Białko | 8,50 g | 2,41 g |
| Węglowodany | 72,4 g | 20,5 g |
| Cukier | 7,29 g | 2,07 g |
| Błonnik | 3,60 g | 1,02 g |
| Tłuszcz | 12,10 g | 3,43 g |
| Tłuszcze nasycone | 2,10 g | 0,60 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 3,50 g | 0,99 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 5,74 g | 1,63 g |
| Cholesterol | 1,00 mg | 0,28 mg |
| Witamina C | 21,4 mg | 6,07 mg |
| Równoważnik folianów | 97,0 µg | 27,5 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,54 mg | 0,15 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,61 mg | 0,17 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 7,14 mg | 2,02 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,71 mg | 0,20 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 97,0 µg | 27,5 µg |
| Witamina B4 - cholina | 13,70 mg | 3,88 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,14 µg | 0,61 µg |
| Witamina A | 250 i.u. | 70,9 i.u. |
| Witamina A | 44,0 µg RAE | 12,47 µg RAE |
| Retinol | 38,0 µg | 10,77 µg |
| Alpha karoten | 30,0 µg | 8,51 µg |
| Beta karoten | 58,0 µg | 16,44 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 643 µg | 182 µg |
| Witamina E | 4,25 mg | 1,21 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 1,10 µg | 0,31 µg |
| Wapń | 357 mg | 101 mg |
| Żelazo | 1,28 mg | 0,36 mg |
| Magnez | 41,0 mg | 11,62 mg |
| Fosfor | 357 mg | 101 mg |
| Potas | 286 mg | 81,1 mg |
| Sód | 847 mg | 240 mg |
| Cynk | 2,14 mg | 0,61 mg |
| Miedź | 0,09 mg | 0,02 mg |
| Mangan | 0 mg | 0 mg |
| Selen | 9,60 µg | 2,72 µg |
| Woda | 3,00 g | 0,85 g |
" id="5bffb4a87e8afb467a8b576a" name="Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu"]
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.