Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz)
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 281 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 19,38 g tłuszczów, w tym:
- 9,25 g tłuszczów nasyconych,
- 7,66 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 102 mg cholesterolu.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,38 mg witaminy B2,
- 5,28 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,98 µg witaminy B12.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 2,06 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 297 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 78,0 mg sodu, 4,24 mg cynku,0,17 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 11,70 µg selenu.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.