Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,5 g białka,
- 0,84 g węglowodanów,
- 0,81 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku ma w 100 g 3,13 g tłuszczów, w tym:
- 1,08 g tłuszczów nasyconych,
- 1,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku – jakie ma witaminy?
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku to produkt zawierający 0 mg witaminy C,13,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E,30,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,62 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 6,82 mg witaminy B3,
- 79,6 mg witaminy B4,
- 0,89 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,42 µg witaminy B12.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,84 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 318 mg fosforu,
- 367 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,179 mg sodu, 1,98 mg cynku,0,27 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 32,7 µg selenu.
Pieczona w całości peklowana szynka wieprzowa bez kości (mięso i tłuszcz) z dodatkiem naturalnego soku - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 114 kcal | 96,9 kcal |
| Białko | 20,5 g | 17,46 g |
| Węglowodany | 0,84 g | 0,71 g |
| Cukier | 0,81 g | 0,69 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 3,13 g | 2,66 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,08 g | 0,92 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 1,48 g | 1,26 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,45 g | 0,38 g |
| Cholesterol | 56,0 mg | 47,6 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 2,00 µg | 1,70 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,62 mg | 0,53 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,22 mg | 0,18 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 6,82 mg | 5,80 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,89 mg | 0,76 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,46 mg | 0,39 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 2,00 µg | 1,70 µg |
| Witamina B4 - cholina | 79,6 mg | 67,7 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,42 µg | 0,36 µg |
| Witamina A | 44,0 i.u. | 37,4 i.u. |
| Witamina A | 13,00 µg RAE | 11,05 µg RAE |
| Retinol | 13,00 µg | 11,05 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,27 mg | 0,23 mg |
| Witamina D | 0,80 µg | 0,68 µg |
| Witamina D | 30,0 i.u. | 25,5 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 6,00 mg | 5,10 mg |
| Żelazo | 0,84 mg | 0,71 mg |
| Magnez | 22,0 mg | 18,70 mg |
| Fosfor | 318 mg | 270 mg |
| Potas | 367 mg | 312 mg |
| Sód | 1,179 mg | 1,002 mg |
| Cynk | 1,98 mg | 1,68 mg |
| Miedź | 0,27 mg | 0,23 mg |
| Mangan | 0,03 mg | 0,02 mg |
| Selen | 32,7 µg | 27,8 µg |
| Woda | 71,6 g | 60,9 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.