Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 163 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,79 g tłuszczów, w tym:
- 1,84 g tłuszczów nasyconych,
- 2,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,31 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,4,00 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E,1,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 8,18 mg witaminy B3,
- 80,3 mg witaminy B4,
- 0,43 mg witaminy B5,
- 0,79 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 2,04 µg witaminy B12.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 2,90 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 378 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 4,63 mg cynku,0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 26,9 µg selenu.
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 163 kcal | 139 kcal |
| Białko | 30,1 g | 25,6 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 4,79 g | 4,07 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,84 g | 1,56 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 2,16 g | 1,83 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,31 g | 0,27 g |
| Cholesterol | 76,0 mg | 64,6 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 5,00 µg | 4,25 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,08 mg | 0,07 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,28 mg | 0,24 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 8,18 mg | 6,95 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,43 mg | 0,37 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,79 mg | 0,67 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 5,00 µg | 4,25 µg |
| Witamina B4 - cholina | 80,3 mg | 68,3 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,04 µg | 1,73 µg |
| Witamina A | 13,00 i.u. | 11,05 i.u. |
| Witamina A | 4,00 µg RAE | 3,40 µg RAE |
| Retinol | 4,00 µg | 3,40 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,30 mg | 0,26 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 1,00 i.u. | 0,85 i.u. |
| Witamina K | 1,60 µg | 1,36 µg |
| Wapń | 16,00 mg | 13,60 mg |
| Żelazo | 2,90 mg | 2,47 mg |
| Magnez | 15,00 mg | 12,75 mg |
| Fosfor | 271 mg | 230 mg |
| Potas | 378 mg | 321 mg |
| Sód | 69,0 mg | 58,7 mg |
| Cynk | 4,63 mg | 3,94 mg |
| Miedź | 0,06 mg | 0,05 mg |
| Mangan | 0,01 mg | 0,00 mg |
| Selen | 26,9 µg | 22,9 µg |
| Woda | 64,0 g | 54,4 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.