Pieczone mięso z bobra
1. Pieczone mięso z bobra – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z bobra w 100 gramach posiada wartość energetyczną 212 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 34,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z bobra ma w 100 g 6,96 g tłuszczów, w tym:
- 2,07 g tłuszczów nasyconych,
- 1,89 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 117 mg cholesterolu.
2. Pieczone mięso z bobra – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z bobra to produkt zawierający 3,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczone mięso z bobra zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 2,20 mg witaminy B3,
- 130 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
3. Pieczone mięso z bobra – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z bobra ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 10,00 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 292 mg fosforu,
- 403 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 2,27 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0 mg manganu i 43,1 µg selenu.
4. Pieczone mięso z bobra - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 212 kcal | 180 kcal |
Białko | 34,9 g | 29,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,96 g | 5,92 g |
Tłuszcze nasycone | 2,07 g | 1,76 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,89 g | 1,61 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,35 g | 1,15 g |
Cholesterol | 117 mg | 99,45 mg |
Witamina C | 3,00 mg | 2,55 mg |