Pieczone mięso z jelenia wapiti – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z jelenia wapiti w 100 gramach posiada wartość energetyczną 146 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z jelenia wapiti ma w 100 g 1,90 g tłuszczów, w tym:
- 0,70 g tłuszczów nasyconych,
- 0,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
Pieczone mięso z jelenia wapiti – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z jelenia wapiti to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczone mięso z jelenia wapiti zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Pieczone mięso z jelenia wapiti – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z jelenia wapiti ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 3,63 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 180 mg fosforu,
- 328 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 3,16 mg cynku,0,14 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 13,00 µg selenu.
Pieczone mięso z jelenia wapiti - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.