Pieczone mięso z oposa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczone mięso z oposa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 221 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczone mięso z oposa ma w 100 g 10,20 g tłuszczów, w tym:
- 1,21 g tłuszczów nasyconych,
- 3,77 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,98 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 129 mg cholesterolu.
Pieczone mięso z oposa – jakie ma witaminy?
Pieczone mięso z oposa to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,44 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczone mięso z oposa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 8,43 mg witaminy B3,
- 117 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 8,30 µg witaminy B12.
Pieczone mięso z oposa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczone mięso z oposa ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 4,64 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 278 mg fosforu,
- 438 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 2,28 mg cynku,0,19 mg miedzi, 0 mg manganu i 18,20 µg selenu.
Pieczone mięso z oposa - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 221 kcal | 188 kcal |
| Białko | 30,2 g | 25,7 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 10,20 g | 8,67 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,21 g | 1,03 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 3,77 g | 3,21 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 2,98 g | 2,54 g |
| Cholesterol | 129 mg | 110 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 10,00 µg | 8,50 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,10 mg | 0,09 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,37 mg | 0,32 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 8,43 mg | 7,17 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,47 mg | 0,40 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 10,00 µg | 8,50 µg |
| Witamina B4 - cholina | 117 mg | 99,03 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 8,30 µg | 7,06 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,44 mg | 0,37 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 1,60 µg | 1,36 µg |
| Wapń | 17,00 mg | 14,45 mg |
| Żelazo | 4,64 mg | 3,94 mg |
| Magnez | 34,0 mg | 28,9 mg |
| Fosfor | 278 mg | 236 mg |
| Potas | 438 mg | 372 mg |
| Sód | 58,0 mg | 49,3 mg |
| Cynk | 2,28 mg | 1,94 mg |
| Miedź | 0,19 mg | 0,16 mg |
| Mangan | 0 mg | 0 mg |
| Selen | 18,20 µg | 15,47 µg |
| Woda | 58,3 g | 49,6 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie