Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 220 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0,05 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 13,07 g tłuszczów, w tym:
- 3,66 g tłuszczów nasyconych,
- 5,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C,179 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 7,03 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,00 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 23,0 µg witaminy B9,
- 0,78 µg witaminy B12.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,61 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 179 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 1,71 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 15,70 µg selenu.
Pieczony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 220 kcal | 187 kcal |
| Białko | 24,0 g | 20,4 g |
| Węglowodany | 0,05 g | 0,04 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 13,07 g | 11,11 g |
| Tłuszcze nasycone | 3,66 g | 3,11 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 5,22 g | 4,44 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 2,85 g | 2,42 g |
| Cholesterol | 94,0 mg | 79,9 mg |
| Witamina C | 0,40 mg | 0,34 mg |
| Równoważnik folianów | 23,0 µg | 19,55 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,06 mg | 0,05 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,19 mg | 0,16 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 7,03 mg | 5,98 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,00 mg | 0,85 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,34 mg | 0,29 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 23,0 µg | 19,55 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,78 µg | 0,66 µg |
| Witamina A | 597 i.u. | 507 i.u. |
| Witamina A | 179 µg RAE | 152 µg RAE |
| Retinol | 179 µg | 152 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 13,00 mg | 11,05 mg |
| Żelazo | 1,61 mg | 1,37 mg |
| Magnez | 20,0 mg | 17,00 mg |
| Fosfor | 179 mg | 152 mg |
| Potas | 204 mg | 173 mg |
| Sód | 71,0 mg | 60,4 mg |
| Cynk | 1,71 mg | 1,45 mg |
| Miedź | 0,07 mg | 0,06 mg |
| Mangan | 0,03 mg | 0,02 mg |
| Selen | 15,70 µg | 13,35 µg |
| Woda | 62,4 g | 53,0 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.