Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 90,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,99 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,55 g tłuszczów, w tym:
- 0,11 g tłuszczów nasyconych,
- 0,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,21,0 µg RAE witaminy A, 0,55 mg witaminy E,23,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 4,12 mg witaminy B3,
- 79,6 mg witaminy B4,
- 0,49 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 2,13 µg witaminy B12.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,21 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 278 mg fosforu,
- 351 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 261 mg sodu, 0,40 mg cynku,0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,7 µg selenu.
Plamiak poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 150 g (1 filet) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 90,0 kcal | 135 kcal |
| Białko | 19,99 g | 30,0 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 0,55 g | 0,83 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,11 g | 0,17 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,07 g | 0,11 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,31 g |
| Cholesterol | 66,0 mg | 99,0 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 13,00 µg | 19,50 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,02 mg | 0,04 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,07 mg | 0,10 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 4,12 mg | 6,18 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,49 mg | 0,74 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,33 mg | 0,49 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 13,00 µg | 19,50 µg |
| Witamina B4 - cholina | 79,6 mg | 119 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,13 µg | 3,20 µg |
| Witamina A | 62,0 i.u. | 93,0 i.u. |
| Witamina A | 21,0 µg RAE | 31,5 µg RAE |
| Retinol | 21,0 µg | 31,5 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,55 mg | 0,83 mg |
| Witamina D | 0,60 µg | 0,90 µg |
| Witamina D | 23,0 i.u. | 34,5 i.u. |
| Witamina K | 0,10 µg | 0,15 µg |
| Wapń | 14,00 mg | 21,0 mg |
| Żelazo | 0,21 mg | 0,32 mg |
| Magnez | 26,0 mg | 39,0 mg |
| Fosfor | 278 mg | 417 mg |
| Potas | 351 mg | 527 mg |
| Sód | 261 mg | 392 mg |
| Cynk | 0,40 mg | 0,60 mg |
| Miedź | 0,03 mg | 0,04 mg |
| Mangan | 0,01 mg | 0,02 mg |
| Selen | 31,7 µg | 47,6 µg |
| Woda | 79,7 g | 119 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.