Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 4,50 g tłuszczów, w tym:
- 1,32 g tłuszczów nasyconych,
- 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 442 mg cholesterolu.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 12,50 mg witaminy C,1,753 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 1,05 mg witaminy B2,
- 6,63 mg witaminy B3,
- 178 mg witaminy B4,
- 3,27 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 257 µg witaminy B9,
- 9,44 µg witaminy B12.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 7,04 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 289 mg fosforu,
- 224 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 4,23 mg cynku,0,33 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 59,6 µg selenu.
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone, np. w kostkę) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 157 kcal | 228 kcal |
| Białko | 27,2 g | 39,4 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 4,50 g | 6,53 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,32 g | 1,92 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,96 g | 1,40 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,81 g | 1,18 g |
| Cholesterol | 442 mg | 641 mg |
| Witamina C | 12,50 mg | 18,13 mg |
| Równoważnik folianów | 257 µg | 373 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,14 mg | 0,21 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 1,05 mg | 1,53 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 6,63 mg | 9,61 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 3,27 mg | 4,75 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,40 mg | 0,58 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 257 µg | 373 µg |
| Witamina B4 - cholina | 178 mg | 258 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 9,44 µg | 13,69 µg |
| Witamina A | 5,869 i.u. | 8,510 i.u. |
| Witamina A | 1,753 µg RAE | 2,542 µg RAE |
| Retinol | 1,751 µg | 2,539 µg |
| Alpha karoten | 5,00 µg | 7,25 µg |
| Beta karoten | 13,00 µg | 18,85 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 5,00 µg | 7,25 µg |
| Likopen | 12,00 µg | 17,40 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 37,0 µg | 53,7 µg |
| Witamina E | 0,46 mg | 0,67 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 14,00 mg | 20,3 mg |
| Żelazo | 7,04 mg | 10,21 mg |
| Magnez | 14,00 mg | 20,3 mg |
| Fosfor | 289 mg | 419 mg |
| Potas | 224 mg | 325 mg |
| Sód | 67,0 mg | 97,2 mg |
| Cynk | 4,23 mg | 6,13 mg |
| Miedź | 0,33 mg | 0,48 mg |
| Mangan | 0,20 mg | 0,29 mg |
| Selen | 59,6 µg | 86,4 µg |
| Woda | 67,7 g | 98,2 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.