Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 6,32 g tłuszczów, w tym:
- 1,80 g tłuszczów nasyconych,
- 2,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C,33,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 5,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 7,00 µg witaminy B12.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,74 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 554 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 0,62 mg cynku,0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 40,6 µg selenu.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 146 g (1 filet) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 158 kcal | 231 kcal |
| Białko | 23,6 g | 34,4 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 6,32 g | 9,23 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,80 g | 2,63 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 2,14 g | 3,12 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 1,81 g | 2,64 g |
| Cholesterol | 73,0 mg | 107 mg |
| Witamina C | 1,60 mg | 2,34 mg |
| Równoważnik folianów | 1,00 µg | 1,46 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,13 mg | 0,19 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,21 mg | 0,31 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 5,00 mg | 7,30 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,87 mg | 1,27 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,46 mg | 0,67 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 1,00 µg | 1,46 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 7,00 µg | 10,22 µg |
| Witamina A | 109 i.u. | 159 i.u. |
| Witamina A | 33,0 µg RAE | 48,2 µg RAE |
| Retinol | 33,0 µg | 48,2 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 13,00 mg | 18,98 mg |
| Żelazo | 0,74 mg | 1,08 mg |
| Magnez | 38,0 mg | 55,5 mg |
| Fosfor | 271 mg | 396 mg |
| Potas | 554 mg | 809 mg |
| Sód | 66,0 mg | 96,4 mg |
| Cynk | 0,62 mg | 0,91 mg |
| Miedź | 0,07 mg | 0,10 mg |
| Mangan | 0,01 mg | 0,02 mg |
| Selen | 40,6 µg | 59,3 µg |
| Woda | 68,5 g | 99,95 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.