Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 7,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,16 g tłuszczów nasyconych,
- 2,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,39,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 3,85 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 0,96 µg witaminy B12.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 33,0 mg wapnia,
- 0,47 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 346 mg fosforu,
- 406 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 1,27 mg cynku,0,09 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 16,20 µg selenu.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 172 kcal | 146 kcal |
| Białko | 24,5 g | 20,8 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 7,51 g | 6,38 g |
| Tłuszcze nasycone | 1,16 g | 0,99 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 2,56 g | 2,18 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 2,76 g | 2,34 g |
| Cholesterol | 77,0 mg | 65,5 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 17,00 µg | 14,45 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,17 mg | 0,15 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,15 mg | 0,13 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 3,85 mg | 3,27 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,87 mg | 0,74 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,35 mg | 0,29 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 17,00 µg | 14,45 µg |
| Witamina B4 - cholina | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,96 µg | 0,82 µg |
| Witamina A | 131 i.u. | 111 i.u. |
| Witamina A | 39,0 µg RAE | 33,2 µg RAE |
| Retinol | 39,0 µg | 33,2 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 33,0 mg | 28,1 mg |
| Żelazo | 0,47 mg | 0,40 mg |
| Magnez | 42,0 mg | 35,7 mg |
| Fosfor | 346 mg | 294 mg |
| Potas | 406 mg | 345 mg |
| Sód | 65,0 mg | 55,3 mg |
| Cynk | 1,27 mg | 1,08 mg |
| Miedź | 0,09 mg | 0,08 mg |
| Mangan | 0,09 mg | 0,07 mg |
| Selen | 16,20 µg | 13,77 µg |
| Woda | 65,1 g | 55,3 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.