Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1%
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% w 100 gramach posiada wartość energetyczną 67,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,90 g białka,
- 3,00 g węglowodanów,
- 3,00 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% ma w 100 g 1,00 g tłuszczów, w tym:
- 0,62 g tłuszczów nasyconych,
- 0,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 3,00 mg cholesterolu.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% – jakie ma witaminy?
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% to produkt zawierający 4,00 mg witaminy C,13,00 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 2,60 µg witaminy K.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 17,50 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,49 µg witaminy B12.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% ma w sobie:
- 56,0 mg wapnia,
- 0,10 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 128 mg fosforu,
- 86,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 403 mg sodu, 0,29 mg cynku,0,03 mg miedzi, 0 mg manganu i 4,50 µg selenu.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 113 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 67,0 kcal | 75,7 kcal |
| Białko | 10,90 g | 12,32 g |
| Węglowodany | 3,00 g | 3,39 g |
| Cukier | 3,00 g | 3,39 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 1,00 g | 1,13 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,62 g | 0,70 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,28 g | 0,32 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,04 g |
| Cholesterol | 3,00 mg | 3,39 mg |
| Witamina C | 4,00 mg | 4,52 mg |
| Równoważnik folianów | 10,00 µg | 11,30 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,01 mg | 0,01 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,13 mg | 0,15 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,10 mg | 0,11 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0 mg | 0 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,05 mg | 0,06 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 10,00 µg | 11,30 µg |
| Witamina B4 - cholina | 17,50 mg | 19,78 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0,49 µg | 0,55 µg |
| Witamina A | 89,0 i.u. | 101 i.u. |
| Witamina A | 13,00 µg RAE | 14,69 µg RAE |
| Retinol | 10,00 µg | 11,30 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 34,0 µg | 38,4 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 16,00 µg | 18,08 µg |
| Witamina E | 0,01 mg | 0,01 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 2,60 µg | 2,94 µg |
| Wapń | 56,0 mg | 63,3 mg |
| Żelazo | 0,10 mg | 0,11 mg |
| Magnez | 4,00 mg | 4,52 mg |
| Fosfor | 128 mg | 145 mg |
| Potas | 86,0 mg | 97,2 mg |
| Sód | 403 mg | 455 mg |
| Cynk | 0,29 mg | 0,33 mg |
| Miedź | 0,03 mg | 0,03 mg |
| Mangan | 0 mg | 0 mg |
| Selen | 4,50 µg | 5,09 µg |
| Woda | 83,5 g | 94,4 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.